N I E U W S B R I E F  - 14 augustus (16:00)

Goede middag,

AEX klaar voor herstel!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week een echte rollercoaster vaart gemaakt. Voorlopig hebben we dan steun gevonden zo rond de 265. Wanneer dit niveau nogmaals wordt gebroken kan de daling richting 130 zicht voortzetten.

Koersdoel 130 in 2013 ondenkbaar zou je haast zeggen, maar in zo'n vaart als de afgelopen 2 weken gaat het wel heel snel. Toch verwacht ik de komende week flink herstel. In de AEX zien we namelijk een doji cross in de week grafiek wat een voorlopige bodem betekent.

Ook in de andere indices zien we soort gelijke bodem patronen. Dit soort patronen hebben betekenis als we boven de high van de afgelopen week weten uit te breken. Voor de AEX is dat dus ruwweg het geval boven de 300 puntengrens.

Breken we trouwens onder de low van vorige week dan kan er een flinke daling hierop volgen. De bandbreedte die we dus in de gaten dienen te houden is maar liefst ruim 10% namelijk de 300 puntengrens en de 265 puntengrens. Uitbraak uit één van deze niveaus bepaalt het volgende verloop.

AEX index weekgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 300 - steun 265


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional