N I E U W S B R I E F  - 20 september (11:00)

Goede morgen,

AEX situatie ongewijzigd steun 265 weerstand 296!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft ten opzicht van vorige week dinsdag een stijging laten zien van +2,3%. De Duitse graadmeter de XETRA DAX liet maar liefst een stijging zien van +6,2%. De Duitse graadmeter heeft nu in eerste instantie weerstand rond 5656 en steun rond 4965. Belangrijke weerstand voor de DAX ligt rond de 5868 hierboven ziet het er wat florissanter uit.

Weerstand nu in eerste instantie rond 284. Bij een doorbraak boven 284 ligt de weg open richting de 296. Deze weerstand is cruciaal om hogere toppen teweeg te brengen. Er kan dan namelijk ook sprake van een trend ommekeer want we zitten nog steeds duidelijk in een dalende trend. Koersdoel ligt dan in eerste instantie rond de 323 de bodem van juli 2011.

Steun blijft gehandhaafd rond 265 eerste een definitieve doorbraak en slot kan voor forse dalingen zorgen. Wat dat betreft noteren we nu al een maand tussen de 265 en 296 een uitbraak uit één van deze niveaus kan dan ook een forse beweging teweeg brengen. Zakken we onder de 296 dan kan een flinke daling worden verwacht van zo'n 74 punten zoals beschreven in de vorige nieuwsbrief.

Hoe staan we er nu voor? Allereerst de bodem 265 blijft stevig steun bieden we zijn er wel even doorheen geprikt maar niet echt definitief doorheen gebroken met een forse slot eronder. Dit bied dan perspectief voor de BULLS want er kan een definitieve bodem in de markt liggen. Toch denk ik dat het gevaar aan de onderkant nog het meeste voor handen ligt. De voortschrijdende gemiddelden wijzen namelijk allemaal nog richting het zuiden bodem 265 moet dus ook niet gebroken worden!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 284 / 296 - steun 265


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional