N I E U W S B R I E F  - 04 september (13:00)

Goede middag,

AEX volgende daling op komst?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week een behoorlijke stijging laten zien. Maar liefst +3,6% kon er afgelopen week worden bijgeschreven hiermee was de AEX één van de beste beurzen in Europa. Maar een doji cross op donderdag gaf blijkbaar het einde van het herstel aan en vrijdag gingen de beurzen dus ook weer flink onderuit.

Weerstand rond de 296 blijk dus nog te sterk om doorheen te breken. Pas een doorbraak daarboven geeft het eerste positieve signaal af dat we een bodem in de markt hebben. Donderdag een doji cross candlestick patroon wat aangeeft dat een "top" nabij is. Vrijdag daalde de beurs dan ook gelijk met -2,6% en grote kans dat we nu dus de bodem rond 265 kunnen gaan testen.

Steun is dus de bodem rond de 265 die nu dus ook stand moet houden. Mocht de AEX door de bodem 265 heen zakken dan kunnen we een vervolg van de huidige CRASH krijgen. Want een daling van 374 naar 265 is toch -29% en dan is er al wel degelijk sprake van een CRASH. Eerste koersdoel die we kunnen verwachten bij een doorbraak onder 265 wordt dan 241 de bodem van juli 2009.

Al met al ziet het er nog steeds niet best uit voor de AEX en de andere beurzen. De motor van Europa Duitsland ziet er momenteel ook niet best uit. Wanneer de DAX index de Duitse beursgraadmeter onder de 5345 daalt hebben we ook hier kans op een forse daling. Eerste koersdoel is hier dan maar liefst 4500 dat was ook de bodem van juli 2009.

Het 20 daags gemiddelde van de AEX ligt nu rond 284 bij een doorbraak hieronder is het 1e verkoop signaal weer gegeven. Het is dus weer opletten geblazen want ook de OBOS indicator wil nog niet door de 50 stijgen om het plaatje positiever te laten worden. Positiever ziet het plaatje eruit als de AEX boven de 296 weet te sluiten en de OBOS indicator bij de 50 komt.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 296 / 301 - steun 265


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional