N I E U W S B R I E F  - 25 september (13:45)

Goede middag,

AEX we gaan weer omhoog!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft ten opzicht van vorige week een daling laten zien van maar liefst -6%. De Duitse Xetra DAX liet een daling zien van -6,8% hekkensluiter was HANG SENG met een daling van -9,2%. De daling kwam zoals verwacht en zelfs de bodem 265 is doorbroken met een slot rond dat niveau. De AEX plaatste een hammer candlestick bodempatroon.

Weerstand blijft ongewijzigd staan rond 284. Een doorbraak hierboven geeft een stijgingpotentie richting 296. De weerstand zone 301 / 296 is een cruciaal punt willen we de eerste positieve tekens gaan zien. Hierboven is er namelijk ruimte richting 323 en kan de negatieve spiraal worden doorbroken. Het kan namelijk de eerste aanleiding geven tot een trend ommekeer.

Steun 265 is doorbroken en het slot ligt nu rond dit niveau. Echt een definitieve slot hebben we hier eerlijk gezegd nog niet. Een AEX van pakweg 260 geeft een definitieve doorbraak aan. Eerst volgende koersdoel ligt dan ook rond 241 de bodem van juli 2009. Dit is de laatste steun om een daling richting 200 te weeg laten brengen, zover is het nog niet maar kan snel komen.

Conclusie die we nu kunnen trekken is dat de AEX kan gaan stijgen richting de 284. Er is namelijk een hammer candlestick pattern geplaatst. Dit is een vrij betrouwbaar patroon na een fikse daling dat we een "voorlopige" bodem hebben. Een doorbraak onder de laagste stand van dit patroon dus 256 is trouwens een zeer negatief signaal een forse daling kan er dan volgen. Boven 268 ligt dus de weg open naar een herstel richting 284, deze zullen we a.s. week waarschijnlijk dan ook gaan zien.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 284 / 296 - steun 265


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional