N I E U W S B R I E F  -  07 oktober (13:30)

Goede middag,

AEX eerste positief signaal?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is niet zoals verwacht gedaald maar daarentegen juist gestegen. Vandaag ook nog een minimale stijging waarbij ook de OBOS Momentum indicator richting het over gekocht gebied stijgt. Al met al zou het kunnen inhouden dat we nog naar de volgende weerstand 296 kunnen gaan stijgen om vervolgens te dalen?

Weerstand 284 definitief gebroken en dat is gelijk het eerste positieve signaal die de markt ons geeft. Maar daar zijn we er nog niet mee want pas boven 296 / 301 kunnen de remmen los gaan. Een stijging richting 323 de bodem van juli 2011 is dan hoogst waarschijnlijk deze is nu weerstand.

Steun 265 bleek tot nu toe een "false move" dit samen met de besproken "hamer patroon" geeft voorlopig dan ook de bodem aan. Een nieuwe doorbraak onder 265 zou dan als ook zeer negatief beschouwd kunnen worden eerste koersdoel wordt dan namelijk 240 de bodem van juli 2009.

Conclusie: signalen worden positiever 284 is opwaarts uitgenomen 20 daags gemiddelde opwaarts uitgenomen en stijgend. Het 50 daags gemiddelde opwaarts uitgenomen. Als 20 daags boven 50 daags gemiddelde komt is er sprake van "golden cross" m.a.w. de middellange termijn is weer stijgend. Alert: OBOS momentum indicator is wel bijna overgekocht, dus kans op dalingen neemt toe.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 296 /301 - steun 265


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional