N I E U W S B R I E F  -  30 oktober (18:45)

Goeden avond,

AEX is de BEAR MARKET voorbij?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is deze week +2,4% hoger gesloten. Hiermee is het de slechts presterende index in de T2T index. De DOW JONES staat op nr. 9 met +3,6% deze week. De top drie bestaat uit 1. HANG SENG +11,1%, 2. STRAITS TIMES +7,1% en 3. DAX +6,3%. De top 3 USA indices DOW JONES, S&P 500 & NASDAQ hebben tevens deze week lange termijn koopsignalen afgegeven alle 3 hebben afgelopen week namelijk een slotkoers boven de ma 200.

Weerstand ligt nu op 321 de dalende blauwe trendlijn en 323 de vorige steun van juli 2011. Mocht de AEX hierboven uitbreken dan hebben we een sterk koopsignaal namelijk de dalende trend is gebroken. Mocht de AEX boven het 200 daags gemiddelde (ma 200) uitbreken dan hebben we ook hier een lange termijn koopsignaal.

Steun ultrakort rond 301 / 296 blijft staan en wanneer de AEX richting dit niveau begint te dalen zouden hier prachtige koopsignalen kunnen ontstaan voor zowel de korte, middellange en lange termijn. Uiteraard blijven strakke stoploss niveaus dan van belang eerste stop en steun zou dan kunnen liggen rond 284. Een doorbraak hieronder zou steun moeten geven rond de 265.

Conclusie: afgelopen week hebben de markten krachtige signalen afgegeven dat het puur technisch wel eens voorbij kan zijn met de BEAR MARKET (dalende markt). Vorige toppen zijn namelijk opwaarts uitgenomen. De leidende beurzen wereldwijd zijn boven het 200 daags gemiddelde gekomen en gesloten. Technisch zijn dat sterke signalen of het economisch en fundamenteel allemaal gerechtvaardigd is is dan weer een ander verhaal.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 323 /321 - steun 296 / 284 / 265


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional