N I E U W S B R I E F  -  16 oktober (10:30)

Goede morgen,

AEX klaar voor winstnemingen!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is zoals verwacht gestegen ik schreef al de signalen worden positiever. Maar dat we ook gelijk boven de 301 zouden sluiten had ik nog niet verwacht. Mede een slot boven 301 is voor de korte termijn een positief koopsignaal afgegeven. Heel belangrijk wordt nu wat de volgende daling wordt en vooral tot hoever gaat deze daling.

Weerstand 301 is dus inmiddels al uitgenomen. De AEX is hier dus zoals hierboven geschreven ook boven gesloten. Dat kan dus als zeer positief worden gezien. Eerste koersdoel wordt hiermee dan ook de bodem van juli zo rond de 323. Tevens ligt hier nu ook de dalende trendlijn van de afgelopen maanden. Een doorbraak boven de 323 zou dan ook het einde kunnen zijn van de recente dalingen.

Steun ultrakort ligt nu op de vorige weerstand 296, deze heeft alleen betekenis voor de hele korte termijn. Eerst volgende ligt dan op 284 dat waren zeg maar de toppen van september. Wanneer deze 2 steun niveaus worden gebroken kan er weer een aanval komen richting de steun 265. Een daling onder de 265 geeft een zeer negatief signaal af.

Conclusie: ondanks dat de OBOS momentum indicator bijna over gekocht was bleef de AEX behoorlijk doorstijgen. Inmiddels hebben we bijna een "Golden Cross" met de voortschrijdende gemiddelden 20 en 50. Zit namelijk de MA 20 boven de MA 50 dan hebben we een golden cross en is de middellange termijn weer stijgend. Middels een flink over gekocht OBOS momentum is de verwachting dat we a.s. week wel eens winstnemingen kunnen krijgen.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 323 / 324 - steun 296 / 284 / 265


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional