N I E U W S B R I E F  -  23 oktober (13:15)

Goede middag,

AEX richting 323 of winstnemingen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is per saldo iets hoger gesloten +1,1% ten opzichte van vorige week. De index had inderdaad maandag en dinsdag te maken met winstnemingen. Maar dinsdag was alweer een kentering in de markt dat we hoger gingen. Vrijdag stond de index bij opening zelfs iets lager dan vorige week vrijdag slot. Maar in de loop van de dag werden de winsten verder uitgebouwd en sloten we zelfs ruim +1% hoger dan vorige week.

Weerstand 301 definitief uitgenomen hiermee is eerst volgende weerstand nu 323. Hier is tevens een dubbele weerstand namelijk de voormalige bodem van juli 2011 die nu dienst doet als weerstand. Daarnaast loopt hier ook de dalende trendlijn over de toppen van april, mei en juni 2011. Bij doorbraak door deze beide niveaus is er een krachtig koopsignaal voor de langere termijn.

Steun ultrakort rond 296 is gelijk dinsdag al getest. Op intraday basis is hier zelfs dinsdag nog door gezakt richting 294. Maar uiteindelijk slot de AEX bijna 1% hoger erboven. Opnieuw is de 296 ultrakort steun met direct daaronder 284. Pas bij een doorbraak onder de 284 kan de belangrijke steun 265 weer worden opgezocht.

Conclusie: de "Golden Cross" (zie vorige nieuwsbrieven) is afgelopen week dus een feit geworden voor de middellange termijn dus een koopsignaal. Het 200 daags gemiddelde is trouwens nog steeds dalend en de koers ligt hier nog flink onder. Dus voor de lange termijn zitten we nog steeds in een BEAR market. De AEX zou nog richting de 323 kunnen stijgen alvorens een correctie zich inzet. Belangrijk is dat we een bodem boven de 284 krijgen dat zou een héél mooi instap punt kunnen zijn!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 323 - steun 296 / 284 / 265


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional