N I E U W S B R I E F  -  13 november (19:45)

Goeden avond,

AEX correctie ten einde?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week licht gedaald -0,3%. De verwachting was dat we hoger zullen gaan. Maar het Italië perikel duwde de beurzen naar beneden. Voor a.s. week zou dezelfde Italië perikel de beurzen juist weer omhoog kunnen stuwen. Middels het vertrek van Berlusconi aanstaande. Technisch lijkt het of de beurzen bodems aan het vormen zijn. Zolang het diepte punt van dit jaar 256 stand houd is de kans aanwezig dat we verder gaan stijgen.

Weerstand blijft de dubbele zo rond de 318. Namelijk de dalende trendlijn nu op 317,73 en de top van oktober rond 318.18. Pas wanneer de AEX weet uit te breken boven dit niveau en te sluiten kan de aanval worden ingezet op de weerstand rond de 340 de top van juli dit jaar.

Steun was in eerste instantie rond de 292. Hieronder is afgelopen donderdag intraday zelfs geopend, maar de koersen vonden al snel de weg terug naar boven. Het 50 daags gemiddelde hield stand waardoor de middellange termijn opwaarts in stand is  gebleven.

Conclusie: Korte termijn zie ma 20 is dalend maar waarschijnlijk a.s. week weer stijgend. Middellange termijn is stijgend zie ma50 en lange termijn is dalend zie ma200. Overgekocht / oververkocht indicator daalt onder de 50 dus kans op stijging neemt licht toe. De AEX mag nu niet meer onder de 289 komen. Een verdere daling is dan zeer aannemelijk. Boven 318.2 is er een sterk koopsignaal.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 318/340 - steun 292/288/256


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional