N I E U W S B R I E F  -  20 november (18:00)

Goeden avond,

AEX geeft negatief signaal af?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week maar liefst -4,3% gedaald. Ondanks dat de Italiaanse President Berlusconi vorige week aangaf af te treden gaf dit geen steun aan de markten. Integendeel we gingen zelfs fors onderuit. Technisch is er nu een negatief signaal middels een slot onder de 289. Nu is het koerspatroon van afgelopen vrijdag een doji cross wat meestal een "voorlopige" bodem in de markt aangeeft.

Weerstand die het meest in oog springt is de top rond de 318. Dit was vorige week zelfs een dubbele weerstand omdat de dalende trendlijn hier ook exact liep. Inmiddels geeft de dalende trendlijn nu weerstand rond de 315. Doorbraak en slot hierboven is eerste positieve middellange termijn signaal.

Steun was 289 die stand moest houden. We zijn hier vrijdag onder gedaald en ook eronder gesloten dat geeft dus een negatief signaal. Het patroon van afgelopen vrijdag is een doji cross dit betekent meestal een "voorlopige" bodem mits we niet onder de laagste stand van die dag zakken 287.43.

Conclusie: Korte termijn kunnen we waarschijnlijk een opleving verwachten middels de zwaar over verkocht OBOS indicator. Maar zakken we onder de laagste stand van afgelopen vrijdag 287.43 dan ligt een daling richting 256 het meest voor handen. Komen we boven de hoogste stand van vrijdag 292.25 dan kan een stijging worden verwacht. In eerste instantie richting het 20 daags gemiddelde nu zo rond de 300. Een doorbraak hierboven is voor de hele korte termijn een positief signaal.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 300 / 318 - steun 289/256


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional