N I E U W S B R I E F  -  06 november (14:00)

Goede middag,

AEX trend weer omhoog?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week gedaald zoals in de lijn der verwachtingen. De daling was maar liefst -3,5%. Maar het slechts presterende index in de T2T index was toch de Franse CAC 40. Hier ging maar liefst -6,7% waarde verloren en in Frankfurt verloor de Xetra DAX maar liefst -6% deze week. Welke niveaus moeten we nu rekening mee houden?

Weerstand is er nu zelfs dubbel rond de 318. Allereerst loopt hier de dalende middellange termijn trend. Tevens hebben we op 318 ook een hogere top van vorige week vrijdag. De korte termijn trend blijft dan ook intact als we boven de 318 weten uit te breken en te sluiten. Dit is tevens nieuwe koopsignaal voor de korte termijn.

Steun is allereerst de korte termijn stijgende trend nu rond de 294. Daarna is er al gelijk steun op de bodem van afgelopen week rond de 292. De 294 / 292 moet dus niet neerwaarts worden uitgenomen en zeker niet eronder worden gesloten. Mocht dit wel het geval zijn dan kan steun nog worden verwacht rond de 265, maar de weg is onder 292 in principe een vrije doorgang richting 256.

Conclusie: de korte en middellange termijn trend is middels het 20 en 50 daags gemiddelde opwaarts gericht. Met een aantekening voor de middellange termijn dat deze een extra bevestiging nog nodig heeft als we ook boven de 318 weten te breken en te sluiten. De OBOS indicator gaat weer richting neutraal en zolang we boven de 50 blijven kunnen de pijlen richting het noorden blijven wijzen.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 318/340 - steun 292/256


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional