N I E U W S B R I E F  -  22 december (07:00)

Goede morgen,

AEX klaar voor uitbraak en "Kerst Rally"?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index liet dinsdag een flinke stijging zien. Woensdag hoger geopend en lager gesloten. Op zich is dat een "bearish signal" m.a.w. we zouden verder kunnen dalen. Maar de AEX maakt het deze keer wel héél spannend. Namelijk woensdag is exact de "blauwe" dalende trendlijn geraakt. Een doorbraak en slotkoers hierboven geeft namelijk een eerste sterke koopsignaal.

Weerstand als eerste de "blauwe" middellange termijn trendlijn. Direct daarboven weerstand op de top van december rond 310. Pas boven de 310 is het eerste koopsignaal de "blauwe" trendlijn bevestigd een stijging richting 318 kan dan in de pipeline liggen. Positief voor het gehele plaatje is een doorbraak boven 318 het negatieve sentiment kunnen we dan technisch van ons afschuiven.

Steun voor de korte termijn is nu de recente bodem rond 291. Wanneer de AEX hieronder weet uit te breken kan er een versnelling plaats gaan vinden richting de 268. Blijft de AEX hierboven dan is er "nog" niets aan het handje, maar zakken we eronder dan kan een daling richting 256 volgen. Bij een definitieve doorbraak onder 256 kan er een fikse daling komen richting 199.

Conclusie: Is de AEX klaar voor een "Kerst Rally"? Normaliter zitten we in de beste maanden van het jaar november, december en januari zijn meestal de beste maanden. Bij een uitbraak boven de 310 kan er inderdaad een "Kerst Rally" volgen 1e koersdoel ligt dan rond de 324. Wordt dit koersdoel gehaald dan ligt het volgende koersdoel rond de 350. Onder 291 is er een kink in de kabel en onder de 268 is het oppassen geblazen!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 310 / 318 - steun 291 / 268


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional