N I E U W S B R I E F  -  08 december (11:30)

Goede morgen,

AEX lagere "top" geplaatst @ 310?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is ten opzicht van vorige week donderdag maar liefst +2,7% gestegen. Maar het lijkt erop dat we nu een lagere top gaan zien in de markt. De vorige top staat rond 318 het hoogste punt van oktober. De lagere top die "bijna" geplaatst is ligt nu rond de 310. Het is nu dus afwachten hoever de AEX nog kan stijgen en hoever de volgende daling is!

Weerstand is nu een dubbele namelijk de dalende trendlijn en de "top" rond de 310. Wanneer de 310 toch wordt uitgenomen is dat een zeer positief signaal. De dalende trend sinds april 2011 kan dan een ommekeer maken en kans op stijgende koersen nemen dan toe. Eerst volgende weerstand ligt dan al gelijk op 318. Hierboven hebben we een krachtige koopsignaal met koersdoel richting 340.

Steun onveranderd namelijk de bodem van november zo rond 268. Tussentijds kan steun worden gevonden op het 20 en 50 daags gemiddelden. Het 20 daags gemiddelde ligt trouwens "nog" onder het 50 daags dat is op zich niet positief. Deze beide gemiddelden geven toch een steun zone tussen de 291 en 295. Een doorbaak onder 291 kan de een aanzet geven van een daling richting 268.

Conclusie: het lijkt erop dat er een top wordt geplaatst rond de 310. Dat is eigenlijk een negatief signaal want de dalende trend zou dan een voortzetting kunnen geven. Er blijf dan namelijk nog steeds sprake van lagere toppen. Inmiddels hebben we wel een hogere bodem 268. Deze mag dan ook niet neerwaarts meer worden uitgenomen dat geeft namelijk opnieuw een verkoopsignaal.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 304/318/341 - steun 268/256


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional