N I E U W S B R I E F  -  04 december (15:00)

Goede middag,

AEX nieuwe dalingsgolf?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week sterk gestegen +9,6% is erbij gekomen. Daarmee was de AEX één van de sterkste stijgers in de T2T index. De sterkste stijger was CAC 40 met +10,8% en daarna de DAX index met 10,7% stijging. De AEX was ook flink over verkocht waardoor een stijging niet kon uitblijven maar zo'n sterke stijging? Is het nu weer tijd voor een nieuwe dalingsgolf?

Weerstand is nu in eerste instantie de hoogste stand van afgelopen vrijdag afgerond 304. Bij een doorbraak hierboven komt de AEX weerstand tegen op de dalende blauwe trendlijn nu rond de 311. Hierboven is het eerste sterke positieve signaal. Weerstand kunnen we dan vinden op 318. Komt de AEX boven de 318 uit dan hebben we het eerste zeer sterke koopsignaal voor de korte/middellange termijn.

Steun is nu de bodem van november en deze ligt nu afgerond op 268. Wanneer de AEX hier opnieuw onder uit zal breken hebben we het eerste zeer negatieve signaal. Maar niet getreurd laatste steun ligt dan rond 256. Pas onder de 256 en een slotkoer eronder geeft echt een zeer negatief signaal af. De dalingen zijn dan namelijk nog niet voorbij. Nieuwe en forse dalingen onder de grens van 256 dan ook zeer aannemelijk met eerste koersdoel van 241 en dan pas 195.

Conclusie: ondanks alle economische strubbelingen wordt ik gematigd positief. Bij een doorbraak boven 318 staan de signalen weer op groen. Technisch hebben we dan namelijk zeer sterke koopsignalen en technisch zou de ellende dan voorbij kunnen zijn. Op het economische vlak zou de ellende dan nog 6 á 9 maanden kunnen aanhouden en dan pas verbetering kunnen optreden. De indices lopen meestal 6 á 9 maanden vooruit op de reële economieën.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus middellange termijn:  weerstand 304/318/341 - steun 268/256


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional