N I E U W S B R I E F  -  01 januari (12:30)


Goedemiddag,

"Allereerst nog een Gezond, Gelukkig & Goed 2012"!

AEX breekt dalende trend, maar nu eerst...?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index was afgelopen week één van de sterkste stijgers er kwam +1,5% bij op de score bord. Zeer positief was een doorbraak door de "blauwe dalende trendlijn" zo rond de 306,5. Daarnaast ook nog eens een doorbraak boven de 310 maar vooral belangrijk ook een slotkoers hierboven. Al met al de eerste positieve signalen voor het nieuwe jaar!

Weerstanden zoals de trendlijn 306,5 en uitbraak boven top 310 zijn de eerste positieve signalen. Wat nu een rol speelt is een doorbraak boven de vorige top 318. Een doorbraak en vooral een slotkoers hierboven is uiterst positief. Waarom? Het 200 daags gemiddelde 316,7 is dan ook opwaarts uitgenomen. Dat geeft normaliter aan dat de lange termijn zich weer opwaarts kan richten.

Steun blijft de recente bodem 291. Als de AEX hieronder daalt wordt het plaatje iets negatiever. Er kan dan een versnelling plaats vinden richting 268. Zolang de AEX boven 268 blijft is er niets aan de hand. Zakken we wel onder 268 dan is een daling richting 256 onvermijdelijk. Pas bij een definitieve doorbraak onder 256 staan alle signalen op rood maar dat lijkt me momenteel onwaarschijnlijk.

Conclusie:
■ Doorbraak boven 306 en 310 uiterst positief signaal. 20 daags gemiddelde zit boven 50 daags gemiddelde 23 december hadden we hier de "golden cross" wat aangeeft dat de middellange termijn weer opwaarts is gericht. Eind oordeel luidt nu "Buy the Dips"!

■ Iedere daling is nu een koop gelegenheid voor de korte en middellange termijn. Boven het 200 daags gemiddelde geldt iedere dip teven een koopsignaal voor de lange termijn. OBOS indicator is over gekocht wat inhoudt dat er waarschijnlijk tijdelijk een daling in de lucht zit.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 318 / 341 - steun 291 / 268


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional