N I E U W S B R I E F  -  15 januari (12:45)


Goedemiddag,

AEX daling nog niet ten einde?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index ging het meeste achteruit van mijn te volgende T2T index. De AEX verloor namelijk -0,6% terwijl de Hang Seng index maar liefst +3,3% pluste. Afgelopen week werd een aanval richting 318 afgeslagen en een doorbraak onder 310 is een feit. Al met al ingrediënten dat we een verdere daling kunnen verwachten.

Weerstand 318 blijft een doorn in het oog voor de AEX. De top van eind oktober 2011 moet opwaarts uitgenomen worden willen we hogere koersen op de borden zien. Bij een doorbraak boven 318 ligt er weer opwaartse potentiële kansen. Eerst volgende koersdoel ligt dan rond de 341 dit was namelijk de top van juli 2011. Deze dient uiteraard dan ook als eerstvolgende weerstand boven de 318.

Steun ultrakort 310 is neerwaarts uitgenomen. Het 20 daags gemiddelde rond de 309 is eerst volgende richtpunt die in de gaten moet worden gehouden. Een doorbraak hieronder geeft daling potentie richting het 50 daags gemiddelde zo rond de 300. Een belangrijke steun ligt rond de 291 en deze mag niet neerwaarts worden uitgenomen willen we het perspectief positief houden.

Conclusie: Ongewijzigd "Buy the Dips", met deze mededeling zolang de AEX boven de 291 blijft. Hieronder kan men zelfs weer gaan kijken naar eventueel "short" posities. De korte en middellange termijn wijzen naar boven. De lange termijn zie 200 daags gemiddelde geeft nog steeds een neerwaartse markt aan. De week zou in het begin hoger kunnen starten om toch weer weg te zakken.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 318 / 341 - steun 291 / 268


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional