N I E U W S B R I E F  -  08 januari (14:45)


Goedemiddag,

AEX verdere daling ligt op de loer?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index was afgelopen week wat in mineur toch ging er maar slechts -0,4% vanaf. De Duitse DAX index daarentegen bleef er zeer sterk bij liggen en ging maar liefst +2,7% hoger de week uit. De situatie is als volgt voor zowel korte als middellange termijn ziet het er al zeer goed uit. Voor de lange termijn zijn we betreft de AEX toch echt koersen boven het 200 daags gemiddelde nodig. Momenteel noteer het 200 daags gemiddelde rond de 315,5.

Weerstand 318 is afgelopen week zelfs benaderd maar nog niet doorbroken. Willen we een continuïteit zien in deze stijging dan zijn we en een doorbraak nodig boven 318 en een slotkoers. Tevens is dan ook het 200 daags gemiddelde uitgenomen en ligt er een stijging potentie in eerste instantie voor handen richting 341. Dat was namelijk de voormalige top van juli 2011.

Steun ultrakort is nu de vorige weerstand rond 310. Een doorbraak hieronder geeft dan wel gelijk een dalings potentie richting de meest recente bodem van december rond de 291. Pas bij een doorbraak onder de 291 komen de eerste haarscheurtje in deze nog prille stijgende trend. Onder de 291 ligt namelijk ook een versnelling op de loer want eerst volgende steun ligt dan pas rond de 268.

Conclusie: Blijft zoals vorige week "Buy the dips"! Met andere woorden iedere daling richting 291 is koopwaardig mits we boven de 291 blijven. Een verdere daling ligt nu dan ook het meest voorhanden want de OBOS indicator geeft zelfs een verkoop aan. De markt is dus over gekocht waardoor winstnemingen nu op de loer liggen. Dit bied dus perspectief voor aankopen de komende weken!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 318 / 341 - steun 291 / 268


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional