N I E U W S B R I E F  -  25 januari (14:00)


Goedemiddag,

AEX winstnemingen en dan naar 340?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index ligt er momenteel sterk bij. Sinds december is de beurs al over gekocht met andere woorden de beurs zou moeten dalen. Het tegenovergestelde is momenteel aan de gang de beurs is inmiddels sinds 1 december 2011 met 7,5% gestegen. Ook de lange termijn vooruitzichten beginnen rooskleuriger te worden, mits we geen forse daling krijgen.

Weerstand op basis van slotkoersen rond 315 is definitief uitgenomen. Mede hierdoor hebben we nu een hogere top gekregen en deze ligt momenteel zo rond 323. Een doorbraak boven 323 geeft ruimte richting het 150% fibonacci niveau en koersdoel rond 340. Bij 340 kunnen we weerstand verwachten met een daling richting 315 om vervolgens te stijgen richting het 200% fibonacci niveau 365.

Steun ligt tussen het 61.8% en 50 % fibonacci niveau zo grofweg tussen 296 en 289. Hier tussenin ligt tevens de bodem van december rond 292. Zou de AEX onder deze niveaus dalen dan is er steun te verwachten op de stijgende trendlijn die nu rond 280 ligt. Onder de stijgende trendlijn kunnen we een "forse" daling verwachten. Het positieve scenario hierboven is dan van de baan.

Conclusie: Een daling ligt in de pipeline, met de verwachting een hogere bodem boven 296. Het scenario blijft dan positief en hogere koersen kunnen dan verwacht worden. Een daling onder de stijgende trendlijn zo rond 280 is behoorlijk negatief. Er kan dan naar een negatief scenario worden gekeken. Daling richting de bodem van september 2011 zo rond 256 ligt dan het meest voor handen.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 323 / 341 - steun 292 / 280


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional