N I E U W S B R I E F  -  20 februari (09:30)


Goedemorgen,

AEX breekt uit trendkanaal!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index liet vorige week een stijging zien van +2,5% en was mede één van de sterkste stijgers in de T2T index. De sterkste stijger afgelopen week was de NIKKEI 225 met een score van +4,9% en de zwakste was de FTSE 100 met +0,9%. Vandaag breekt de AEX uit het trendkanaal mede hierdoor is het eerst signaal afgegeven richting koersdoel 349.

Weerstand is voorlopig het eerste koersdoel 349, het 150% fibonacci niveau. Vandaag is de trendkanaal uitgenomen met een weerstand van 330. Hier mag de AEX in principe niet meer onder komen een correctie ligt dan op de loer. Eerst bij een doorbraak boven 349 hebben we weer een krachtig koopsignaal richting het koersdoel 380. Dat is namelijk het 200% fibonacci niveau.

Steun blijft onderverandert op de vorige weerstand rond 318. Steun op het 20 daags gemiddelde (323) is weer actueel nadat we vorige week een slotkoers hier onder hadden, bleek het weer vals alarm voor een daling op de korte termijn. Steun niveaus zijn nu dus 323 (ma 20), 318 (vorige weerstand) en 314 (ma 50).

Conclusie: "Buy the Dips!" blijft onderverandert! Alleen de winstnemingen laten slechts minuscule dalingen zien. Een sterk koopsignaal na een dip is als de onderste OBOS Momentum indicator onder de 50 daalt en daarna een koopsignaal genereert. Waarvan de laatste op 29 november 2011 was. Sindsdien is de AEX in zeg maar één streep omhoog gegaan. Geduld is nu een schone zaak!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 340 / 349 - steun 323 / 318


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional