N I E U W S B R I E F  -  12 februari (12:45)

Goedemiddag,

AEX eerst winstnemingen en dan?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is deze week begonnen met winstnemingen. Volgens de onderste indicator in de grafiek staan er al 2 maanden winstnemingen op het programma. Maar zoals altijd heeft de markt gelijk en deze bleef doorstijgen. Afgelopen week toch bijna 2% van de index af. Hiermee was de AEX tevens de sterkste daler in de T2T index.

Weerstand die het belangrijkste op dit moment is, ligt nu rond 349. Dat is namelijk het 150% fibonacci niveau wat tevens eerste koersdoel is. Tussentijds hebben we nog een weerstandje zo rond 340 dat was namelijk de top van juli 2011. Pas bij een doorbraak boven 349 hebben we weer een krachtig koopsignaal richting het koersdoel 380. Dat is namelijk het 200% fibonacci niveau.

Steun blijft de vorige weerstand rond de 318. Steun op het 20 daags gemiddelde (321) is inmiddels wel neerwaarts uitgenomen wat een indicatie kan geven op verdere winstnemingen. Eerst volgende steun ligt dan zo rond de "golden cross" zone rond de 310. "Golden cross" is de doorbraak van het 50 daags gemiddelde boven het 200 daags gemiddelde, lange termijn koopsignaal.

Conclusie: "Buy the Dips!" blijft het advies. Winstnemingen staan eraan te komen en na een daling komen meestal de mooiste koopsignalen. Wanneer de onderste indicator de zgn. OBOS Momentum indicator onder de 50 noteert en daarna begint te stijgen hebben we "meestal" de mooiste koopsignalen. Wanneer men een koopsignaal heeft pas een stoploss toe. Veel mensen vergeten namelijk dat wanneer een verwachting niet uitkomt dat men verlies moet nemen!

Sommige mensen denken ook dat men exact kan voorspelen van wat er staat te gebeuren. Nu bij deze zeg ik dan maar gelijk: "Vergeet dat maar, niemand kan exact zeggen wat er staat te gebeuren!" Men kan een verwachting hebben, maar komt deze niet uit dan moet men de koers aanpassen en een andere koers gaan varen. Doet men dat niet dan kan men namelijk diep in het ravijn vallen!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 340 / 349 - steun 318 / 310


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional