N I E U W S B R I E F  -  29 februari (17:15)


Goedendag,

AEX grotere daling opkomst of niet?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is ten opzichte van vorige week woensdag bijna 1% gedaald. Daarentegen is de NIKKEI weer de sterkste stijgers met bijna +2% in de T2T index. De vorige keer in de nieuwsbrief brak de AEX uit het trendkanaal. Helaas was dit maar een eendaags vlieg sindsdien is de AEX alleen nog maar gedaald. Komt er een forsere daling komende periode?

Weerstand blijft gehandhaafd op 349, het 150% fibonacci niveau. Weerstand van het trendkanaal ligt nu zo rond de 332. Normaliter is een geldige doorbraak valide als de AEX minimaal drie dagen boven deze weerstand blijft. Helaas was dat in dit geval slechts 1 dag. Belangrijk is nu waar de eerst volgende steun niveaus liggen.

Steun in eerste instantie ligt rond de 325 het 20 daags gemiddelde. Inmiddels worstelt de AEX met dit niveau. Een doorbraak en een daling van het 20 daags gemiddelde geeft aan dat de korte termijn dalend is. Eerst volgende steun ligt dan rond de 318 hier hebben we zowel de vorige weerstand van oktober 2011 als het 50 daags gemiddelde. Een doorbraak hieronder kan de AEX richting het 200 daags gemiddelde duwen deze ligt zo rond de 308.

Conclusie: "Buy the Dips!" is nog steeds actief, want eigenlijk hebben we nog steeds geen fatsoenlijke daling gehad betreft de indices. Aandelen individueel hebben daarentegen hier al wel koop en verkoop signalen opgeleverd. Hanteer zeker voor de korte termijn daarom altijd een strakke stoploss. Komt een verwachting niet uit dan is het tijd om afscheid van de stukken te nemen.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 340 / 349 - steun 323 / 318


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional