N I E U W S B R I E F  -  19 maart (08:30)


Goedemorgen,

AEX nadert bovenkant trendkanaal!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week een flinke stijging laten zien van 3.1%. De sterkste stijger in de te volgen T2T index was de XETRA DAX +4.0% erbij. De zwakste index was de STRAITS TIMES index +1,1% erbij. De AEX is mede door de stijging van +3.1% aangekomen aan de bovenkant van het trendkanaal. Die heeft een bandbreedte van maar liefst 47 punten, bovenkant is nu 337.87 en onderkant 290.55.

Weerstanden is nu de bovenkant van de trendkanaal zo rond 338. Een doorbraak hierboven geeft opnieuw een krachtig koopsignaal mits we er minimaal 3 dagen boven blijven. De vorige weerstand rond de 333 is dus afgelopen week doorbroken en we zitten er nu precies 3 dagen boven.

Steun blijft onveranderd de bodem van 8 maart net onder de 317. Pas bij een uitbraak onder 316 genereert een verkoopsignaal. Eerst volgende steun kan dan verwacht worden op het 200 daags gemiddelde die nu rond de 308 noteert.

Conclusie: Een kleine dip is er geweest en er kon weer volop gekocht worden. Tevens een eerste krachtige koopsignaal boven de 333 is tevens bevestigd door 3 dagen boven deze 333 te blijven. De bovenkant van de trendkanaal "kan" lastig worden breken we hierboven uit eerste belangrijke koersdoel is dan rond de 347 / 350.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 338 / 333  - steun 316


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional