N I E U W S B R I E F  -  25 maart (20:30)


Goeden avond,

AEX plaatst hogere bodem of?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week de daling ingezet met een verlies van bijna -3,0%. Hiermee was het één van de grootste dalers in de T2T index. De grootste daler was trouwens de CAC 40 met 3,3% verlies en de enige stijger was daarentegen de NASDAQ met +0,4% winst. Door de recente daling kunnen we waarschijnlijk een hogere bodem verwachten!

Weerstand is de recente top van maart rond 337. Direct daarboven weerstand op de stijgende trendkanaal nu rond de 339. Een doorbraak boven beide niveaus kan de AEX een boost geven richting 347 het eerste koersdoel en tevens de top van 7 juli 2011. Boven 347 is er een krachtig koopsignaal met zelfs het volgende koersdoel van 380 in het vizier.

Steun ligt nu in principe rond de 324. Het laagste punt van afgelopen vrijdag. Bij een doorbraak hieronder kan de AEX afdalen richting de 317, onder 316 is er sprake van een verzwakking in de korte en middellange termijn trend en een versnelde daling kan dan verwacht worden met als eerste belangrijke steun het 200 daags gemiddelde zo rond de 307.

Conclusie: "Buy the Dips!" Er is nu sprake van een dip voor de zeer speculatieve kopers onder ons kan er nu stukken worden gekocht. Ideaal zou dus zijn om te kopen zodra de AEX boven het 20 daags gemiddelde stijgt en blijft. Dus zo rond de stand van 328,10. Er is dan sprake van een korte en middellange termijn koopsignaal. De AEX blijft dan namelijk net boven het 50 daags en stijgt weer uit boven het 20 daags. Mits er geen gekke dingen gebeuren zou de bodem en nieuwe steun op 323 geplaatst kunnen worden!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 337 / 339  - steun 323 / 316


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional