N I E U W S B R I E F  -  11 maart (18:20)


Goedenavond,

AEX vervolg van opwaartse trend of?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week een kleine daling laten zien van -0,5%. De NIKKEI daarentegen steeg met +1,6% en de HANG SENG daalde met -2,2%. De opwaartse trend is nog steeds volledig intact. Ook voor de korte termijn lijkt het tij weer te keren en is het weer opwaarts. De middellange termijn is onveranderd stijgend zie het 50 daags gemiddelde en ook de lange termijn 200 daags gemiddelde  lijkt langzamerhand een opwaartse karakter te vertonen.

Weerstanden die nu van belang is de vorige top van 20 februari pas bij een doorbraak hierboven kan de opwaartse trend een vervolg krijgen. Blijkt deze weerstand te sterk dan wordt het belangrijk dat de eerste volgende steun stand houdt.

Steun die voor de opwaartse trend van belang is de bodem van 8 maart net onder de 317. Een uitbraak onder zeg maar ruwweg 316 genereert een verkoopsignaal. Een daling richting het 200 daags gemiddelde 308 ligt dan het meest voor handen.

Conclusie: "Buy the Dips" blijft onveranderd staan, de lange termijn trendkanaal heeft trouwens wel een behoorlijk bandbreedte van ruim 47 punten. Zolang de AEX boven de 289 blijft is de trend opwaarts. Een uitbraak boven 337 is tevens een zeer sterk koopsignaal mits de AEX hier niet binnen 3 dagen weer onderuitzakt.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 333  - steun 316


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional