N I E U W S B R I E F  -  17 april (08:50)


Goedemorgen,

AEX bodem 305 ligt onder vuur!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week weer een vervolg daling gekregen. Er ging weer -2,5% van de index af Grootste verliezer in T2T index was de CAC 40 met een verlies van -3,9%. De enigste stijger was de HANG SENG +0,5%. Op 11 april werd de 305 aangetikt en sindsdien ligt dit steun niveau onder vuur een definitieve doorbraak blijft "nog" uit!

Weerstand is nu voor de korte termijn 317. Bij een eventuele doorbraak zou de AEX dan weer een aanval kunnen doen richting de top 337. Maar momenteel is zeer negatief dat we een "golden cross" hebben. D.w.z. de korte ma 20 is onder de lange ma 50 gedaald. Hiermee wordt aangegeven dat zowel de korte als de middellange termijn trend dalend is.

Steun 305 ligt onder vuur. Het wachten is nu op een definitieve doorbraak wil deze daling een vervolg krijgen. Eerst volgende steun is dan de stijgende onderkant van de stijgende trendkanaal nu rond de 296. Een doorbraak is tevens een trendbreuk en een daling richting 270 de bodem van december 2011 ligt dan op de loer.

Conclusie: het plaatje is inmiddels naar negatief gedraaid. Dat houdt dus in dat de stijgende rallies verkocht dienen te worden. De OBOS Momentum indicator is flink oververkocht dat kan aangeven dat er binnenkort een stijging in de pipeline kan zitten. Wat we nu kunnen concluderen is dat we moeten gaan verkopen op de rallies.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 337 - steun 305


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional