N I E U W S B R I E F  -  25 april (08:35)


Goedemorgen,

AEX houdt de trendlijn stand?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is deze week gelijk begonnen met een daling. Vandaag zal de AEX iets hoger openen maar er is deze week al -1,5% verloren. Belangrijkste aspect was de doorbraak maandag onder de 305. Hiermee wordt de deur open gezet richting het zuiden met als belangrijkste punt de opwaartse trendlijn.

Weerstand blijft voor de korte termijn onveranderd rond de 317. Eerst bij een doorbraak zou de AEX weer een aanval kunnen doen richting de top 337. Voorlopig is dat nog niet aan de order een opleving zit wel in de pipeline maar of we een krachtig herstel krijgen is nog te bezien.

Steun 305 is gebroken hiermee is ook gelijk een negatief signaal afgegeven. Volgende belangrijke steun is de trendlijn onder de bodems van september en november 2011. Deze ligt nu rond de 297 en bij een doorbraak kan de AEX dalen richting de bodem van december 2011 zo rond 291.

Conclusie: het ziet er al met al niet zo best uit voor de korte en middellange termijn. Een opleving ligt nu het meest voor handen. Deze zou gebruikt kunnen worden om te verkopen. Mits we geen krachtig herstel krijgen en ruim boven de 317 weten te sluiten is de daarna volgende daling zeer belangrijk.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 317 - steun 297


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional