N I E U W S B R I E F  -  02 april (12:30)


Goedemiddag,

AEX Trend Meter "nog" negatief?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week de daling voortgezet en er ging weer -0,8% van de index af. Daarentegen was de US wel positief de DOW JONES steeg maar liefst +1,0% de S&P500 +0,8% en de NASDAQ ook +0,8%. De CAC40 -1,5% was de grootste daler in de T2T index.

Afgelopen week kreeg ik twee vragen hoe het stond met de Trendmeter naar aanleiding van het artikel: "AEX de "DOEM" scenario 130 in 2013!" van 06 augustus 2011. Daarom bij deze dan ook de grafiek met de Trendmeter en zoals u kunt zien is deze "nog" steeds negatief. Het DOEM scenario kan dus nog steeds valide zijn waarbij de volgende punten cruciaal zijn en/of worden!

Weerstand: We zijn een doorbraak nodig en tevens een maandslotkoers boven de 337,20. Een doorbraak boven deze weerstand geeft dan ook de mogelijkheid om door te stijgen richting de 380 het koersdoel voor dit jaar mits we geen nadelige economische invloeden krijgen.

Steun: Onder de 256,36 is er weer CRASH gevaar en dan kunnen we ook een versnelde daling krijgen. Het DOEM scenario is hieronder volledig valide forse dalingen liggen dan op de loer met eerste koersdoel 195 de bodem van maart 2009.

Conclusie: De Trend Meter bepaalt de trend voor de zeer lange termijn. Beschouw het als een soort olietanker op zee die zeer langzaam draait. De trend wijst dus nog steeds naar het zuiden. Toch lijkt het erop dat we op een keerpunt zijn beland. De weerstand hierboven beschreven kan daarbij cruciaal zijn voor een positieve uitzicht. Daarentegen is de steun cruciaal voor forse dalingen. Zolang we niet onder de 256,36 duiken verwacht ik een trendomkeer met een koersdoel van 380 voor dit jaar.

AEX index maandgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus lange termijn:  weerstand 338  - steun 256


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional