N I E U W S B R I E F  -  10 april (11:15)


Goedemorgen,

AEX zoekt bodem, trend nog intact!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft afgelopen week een vervolg daling gekregen maar liefst -2,7% ging er vanaf. Grootste verliezer in T2T index was de NIKKEI met -3,1%. De enigste stijger was de HANG SENG +0,2%. De verwachting was een hogere bodem, maar zoals zovaak komt een verwachting ook wel eens niet uit, we braken gelijk alle belangrijke korte termijn steun niveaus.

Weerstand blijft onveranderd de top 337. Pas hierboven kunnen we verwachten dat de opwaartse trend een vervolg krijgt. Momenteel lijkt het er niet op dat we een vervolg krijgen. Maar juist als we dat verwachten gebeurd waarschijnlijk weer het tegenovergestelde. Negatief is momenteel dat de AEX zowel onder het 20 daags als het 50 daags gemiddelde noteert en een "golden cross" in de maak is.

Steun 316 is gebroken en ook dat is negatief, hiermee is de reeks stijgende toppen en bodems namelijk doorbroken. De pijlen kunnen we dus gaan richten richting het zuiden wat inmiddels ook al gebeurd. Belangrijk wordt nu de zone 307 / 305, hier loopt namelijk het 200 daags gemiddelde en tevens hebben we op 305,55 het laagste punt van 2012 een doorbraak is dus zeer negatief.

Conclusie: het positief plaatje heeft een zeer snelle wending gekregen. De kans op een opleving richting 316 en eventueel 325 neemt naderhand wel toe mede doordat de AEX inmiddels flink over verkocht is. Rond de 325 kan het spannend worden, krijgen we flink negatief nieuws dan kan de AEX in rap tempo de onderkant van het trendkanaal opzoeken zo rond de 295 momenteel!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 337 - steun 305


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional