N I E U W S B R I E F  -  22 mei (08:50)


Goedemorgen,

AEX blijft boven lange termijn trend!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index blijft "nog" net boven de lange termijn trendlijn. Deze wordt namelijk gevormd door de bodem van 2009 en de bodem van 2011. Momenteel noteert deze trendlijn zo rond de 282. Wanneer de AEX hier dan ook onderuit zal breken en ook nog eens sluiten op weekbasis hebben we een trendbreuk. Er zijn dan nog twee steun niveaus die stand moeten houden.

Steun dus in eerste instantie de trendlijn rond 282 direct daaronder is de eerste horizontale steun rond de 274. Bij doorbraak door de eerste horizontale steunlijn is de laatste strohalm de steun rond de 264. Wanneer deze uitgenomen wordt ziet het er behoorlijk slecht uit voor de Nederlandse graadmeter een daling richting 200 behoort dan tot de mogelijkheden.

Weerstand is in eerste instantie de top van dit jaar zo rond de 336. Pas wanneer de AEX hierboven weet uit te breken wordt ook het plaatje aanzienlijk positiever. Er is dan sprake van een dubbele bodem en een uitbraak van de vorige top geeft dan een krachtig koopsignaal. Volgende weerstand is dan de top van de afgelopen 3 jaren rond de 375.

Conclusie: Het kan vriezen het kan dooien! Belangrijkste niveaus voor de middellange tot lange termijn want we kijken hieronder naar de weekgrafiek van de AEX. Zijn dus de top 336 hierboven krachtig koopsignaal en de bodem 274/264 hieronder zeer sterk verkoopsignaal voor de lange termijn. De OBOS Momentum indicator is inmiddels in de oververkocht zone wat in principe al een indicatie geeft dat de AEX index klaar staat om weer te gaan stijgen...

AEX index weekgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 336 - steun 274 / 264


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional