N I E U W S B R I E F  -  17 mei (09:50)


Goedemorgen,

AEX nadert belangrijke steun!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft deze week weer een vervolg daling gekregen. Er is inmiddels ruim -4,0% van de index af deze week. De grootste verliezer in T2T index is dan ook de AEX index. Best scorende index is de NIKKEI 225 deze verliest -1,3%. Inmiddels nadert me rappe schreden de zeer belangrijke steun rond de 291!!!

Weerstand is ligt nu rond de 314 dat was de top van april 2012. Pas hierboven kan het plaatje eerst weer naar positief draaien. Voorlopig staan de pijlen richting het zuiden gericht en is het dus afwachten waar we steun kunnen gaan vinden. Pas bij een definitieve doorbraak boven de 314 heeft de AEX flink ruimte om weer te stijgen eerste weerstand van betekenis ligt dan rond de 337!

Steun 291 ligt inmiddels onder vuur. Daarvoor is de lange/middellange termijn trendlijn al gebroken. Dat zijn niet echt positieve signalen. Wanneer de AEX ook definitief onder de 291 weet uit te breken dan kan er waarschijnlijk nog een flinke daling volgen. Eerst volgende steun van betekenis ligt dan namelijk eerst rond de 268, dat is een nog een daling van bijna 8%.

Conclusie: 17 april schreef ik al het plaatje is flink negatief geworden en dat rallies verkocht dienen te worden. Van een echte opwaartse rally is er nauwelijks sprake geweest. Inmiddels wijzen alle termijnen op dalende trends. Kans op een opleving blijft nu weer aanwezig omdat de markt al ruim een maand oververkocht is. Ommekeer kan pas verwacht worden als we weer boven de 314 komen!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 314 - steun 291


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional