N I E U W S B R I E F  -  03 juni (13:00)


Goedemiddag,

AEX op randje van de afgrond?

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index op randje van de afgrond? Laten we het zo formuleren het ziet er niet goed uit. Op het randje van de afgrond kunnen we dus als volgt zien, de AEX index is nu exact op de lange termijn trendlijn. Deze wordt gevormd door de bodems van 2009 en 2011. Een doorbraak onder deze trendlijn kan gezien worden als een trendbreuk. Dit gebaseerd op basis van een week grafiek neemt de kans op een "nog" forsere daling behoorlijk toe.

Steun nu stijgende trendlijn rond 283. Bij een doorbraak zou de AEX stand moeten houden rond de 274 dat was de bodem van november 2011. Laatste steunpilaar ligt dan rond 264 de bodem van september 2011. Mocht ook de 264 geen stand houden dan kunnen we nog een forse daling verwachten richting de 200 hier ligt de bodem van maart 2009.

Weerstand nu dalende trendlijn rond 328 die over de toppen 2011 en 2012 loopt. Wanneer AEX dus boven 328 weet uit te breken ontstaat er ruimte naar bovenkant toe. Eerst volgende weerstand ligt dan rond 336 de top van maart 2012. Boven 336 wordt het technisch plaatje aanzienlijk positiever de stijging potentie neemt dan toe richting de 374 het volgende weerstand niveau.

Conclusie: Technisch ziet het plaatje er bijzonder negatief uit. Waarbij een weekslot onder 283 als verkoopsignaal kan worden gezien voor de lange termijn. Positief wordt het plaatje met een weekslot boven 328. De technische OBOS Momentum indicator is flink over verkocht m.a.w. de AEX zou weer kunnen stijgen, maar bij een doorbraak onder 283 kunnen we deze "waarschijnlijk" negeren.

AEX index weekgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 328 - steun 283


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional