N I E U W S B R I E F  -  15 juni (09:45)


Goedemorgen,

AEX vindt exact steun op trendlijn !!!

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index op randje van de afgrond? Dat schreef ik op 03 juni 2012. We bevinden nog steeds op het randje van de afgrond maar dan wel met de notitie dat we exact steun hebben gevonden op de stijgende "blauwe" trendlijn. Dat waren de bodems van 2009 en 2011. Een doorbraak met een week slotkoers onder deze trendlijn is een trendbreuk en niet eerder.

Steun blijft dus de stijgende "blauwe" trendlijn nu zo rond de 284. Daarna is er steun te verwachten zo rond de 274 dat was namelijk de bodem van november 2011. Een forse koersval kan verwacht worden bij een doorbraak onder de 264 dat was de bodem van september 2011. Er kan dan tevens een versnelling plaats gaan vinden richting de bodem van 2009 zo rond de 200.

Weerstand blijft in eerste instantie de dalende "blauwe" trendlijn nu zo rond de 327. Deze loopt over de toppen van 2011 en 2012. Bij een doorbraak boven deze 327 ontstaat er ruimte richting de 336 dat was de top van maart 2012. Een doorbraak boven de top 336 is uiterst positief we hebben dan een technisch koopsignaal met als eerste koersdoel de top van 2011 zo rond de 374.

Conclusie: Technisch ziet het plaatje er nog niet uiterst positief uit. Belangrijk voor de BULLS is dat we niet onder de stijgende "blauwe" trendlijn zijn gezakt. De onderste OBOS indicator geeft aan dat er waarschijnlijk een draai in de markt zit aan te komen voor de middellange en lange termijn. Met de notitie dat een week slotkoers en doorbraak onder 284 uiterst negatief is maar een slotkoers en doorbraak boven 327 juist uiterst positief. Dat zijn dan ook de richtlijnen voor de komende tijd.

AEX index weekgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 327 - steun 284


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional