N I E U W S B R I E F  -  22 juni (15:45)


Goedemiddag,

AEX volgende week daling?

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index nu nog nipt in de plus +0.4% ten opzicht van vorige week. Voor aanstaande week ziet het in eerste instantie er niet zo goed uit. De redenen is dat de AEX over gekocht is zie OBOS Momentum indicator onderaan de grafiek. Kort gezegd wil het zeggen als de indicator bovenin staat dat de markt te duur is zoals nu en dus klaar staat om te dalen.

Weerstand is nu dan ook rond de 303 en 305 hier ligt het 32,8% fibonacci reeks en tevens het 200 daags gemiddelde. Als de AEX deze weerstand weet te doorbreken dan kan de OBOS Momentum indicator langere tijd over gekocht zijn. We zullen dan waarschijnlijk hogere koersen gaan zien doordat deze weerstand is gebroken.

Steun in eerste instantie het 50 daags gemiddelde nu rond de 298 bij een doorbraak kan het 20 daags gemiddelde als steun fungeren nu rond de 293. Sluit de AEX onder beide voortschrijdende gemiddelden dan kan de AEX zelfs een daling inzetten richting de steun rond 283 de huidige laagste slotkoers van juni. Direct daaronder de 3,5 jarige trendlijn rond 281 hieronder een trendbreuk!

Conclusie: Technisch nog steeds geen positief nieuws. Pas bij een doorbraak boven het 50% fibonacci reeks zo rond de 310 begint het plaatje positiever te worden. Belangrijk wordt daarna de daling die volgt deze mag niet weer onder de 283 komen. Onder de 283 neemt namelijk de kans op nog eens forse dalingen toe.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 305 - steun 283


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional