N I E U W S B R I E F  -  08 juni (13:00)


Goedemiddag,

DOW JONES trend stijgend, steun voor de AEX?

De Amerikaanse beursgraadmeter de DOW JONES index lange termijn is stijgend. In tegenstelling tot de AEX index staat de DOW JONES er beter voor. De trendkanaal van 3 jaar is nog steeds intact. De DOW JONES is nu aanbeland bij de onderkant van dit trendkanaal zo rond de 11950 en waarschijnlijk zullen we hier een nieuwe bodem gaan krijgen.

Steun in eerste instantie de voorlopige bodem rond de 12110 bij een doorbraak dient de trendlijn rond de 11950 steun. Als de DOW JONES toch onder deze beide niveaus weet uit te breken dan kan er een flinke correctie plaats gaan vinden. Eerst volgende niveau van betekenis ligt dan rond de 11235 dat was de bodem van november 2011.

Weerstand is nu in eerste instantie de voormalige steun en bodem van april 2012. Dit niveau ligt nu zo rond de 12840. Wanneer de DOW JONES hierboven weet uit te breken ligt de weg vrij richting de toppen van maart en april 2012 zo rond de 13240. Wanneer we tevens een doorbraak krijgen boven deze toppen 13240 kan de DOW richting de bovenkant van het trendkanaal zo rond de 14670.

Conclusie: DOW JONES zit in stijgende trendkanaal met aan de onderkant 11950 die niet neerwaarts gebroken mag worden. Bovenkant is 14670 wat een potentieel koersdoel kan zijn. Waar we vooral op moeten letten is dat 11950 niet neerwaarts mag worden uitgenomen. OBOS indicator is bijna over verkocht er is nog ruimte naar onderkant maar de markt is over verkocht. Dus klaar om te stijgen?

DOW JONES index weekgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 12840 - steun 12110


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional