N I E U W S B R I E F  -  03 juli (08:15)


Goedemorgen,

AEX dalende trend nu voorbij?

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft t.o.v. vorige week maandag een stijging laten zien van maar liefst +5%. Het plaatje is volledig gedraaid ondanks dat de OBOS indicator over gekocht was steeg de AEX door het 32,8 fibonnaci niveau rond de 303. Daarna is gisteren ook het 50% fibonnaci niveau rond de 310 uitgenomen.

Weerstand wordt nu het 61,8 fibonacci niveau deze ligt zo rond de 316. Een doorbraak hierboven is zelfs uiterst positief. Het eerste koopsignaal is namelijk al afgegeven boven de 303 voor de korte termijn. Tevens is de AEX ook boven het 200 daag gemiddelde gesloten. Al met al draaien de vooruitzichten richting een positief scenario?

Steun is nu in eerste instantie het 200 daags gemiddelde zo rond de 305. Een doorbraak hieronder is nog geen ramp. Eerst volgende niveaus liggen dan rond het 20 en 50 daags gemiddelden deze liggen nu zo rond de 296. Een doorbraak hieronder zou het positief scenario teniet kunnen doen. Een daling richting de bodem rond de 283 ligt dan het meest voor handen!

Conclusie: Technisch ziet het plaatje er al florissanter uit dan vorige week. De belangrijkste vraag is nu tot hoever gaat de volgende daling. Deze mag willen we een positief scenario houden niet onder 283 dalen. Bij een daling en slotkoers onder 283 kunnen we een dalende trend als gevolg krijgen. Als het 20 daags gemiddelde (296.45) boven het 50 daags gemiddelde (297.35) stijgt hebben we een "Golden Cross" dat geeft aan dat we een stijgende middellange termijn trend kunnen verwachten.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 316 - steun 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional