N I E U W S B R I E F  -  15 juli (13:00)


Goedemiddag,

AEX deze week doorbraak 316?

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week ruim 1,5 procent gestegen. Een kleine daling hebben we afgelopen week gehad, maar deze was nauwelijks noemenswaardig. Momenteel bouwt de AEX kracht op voor een doorbraak boven het 61,8 fibonacci niveau. Aangezien we flink over gekocht zijn bestaat wel de kans dat we toch eerst richting het zuiden kunnen gaan.

Weerstand blijft dus het 61,8 fibonacci niveau zo rond de 316! Wat dat betreft is er afgelopen week nauwelijks iets veranderd. Een doorbraak is tevens uiterst positief, we kunnen dan namelijk over gekocht blijven en een aanval richting 336 is dan ook zeer aannemelijk. Ook zeer positief is dat het 20 daags gemiddelde nu bijna het 200 daags gemiddelde opwaarts kruist.

Steun op het 200 daags gemiddelde rond 307 is afgelopen week niet in gevaar gekomen. Sterker nog de AEX is hierboven gebleven en weer begonnen te stijgen. Het 50% fibonacci niveau rond 309,6 is neerwaarts even uitgenomen maar direct daarna begon de AEX te stijgen. Steun voor korte termijn op 309,6 (50% fibonacci), 307,2 (200 daags gemiddelde) en 305,7 (20 daags gemiddelde).

Conclusie: Technisch begint het plaatje er steeds beter uit te zien. Boven de weerstand 316 hebben we een koopsignaal met als koersdoel 336. Boven 336 is het plaatje uiterst positief het volgende koersdoel ligt dan rond 374 de top van februari 2011!

Zover is het allemaal nog niet er kunnen altijd nog lijken uit de kast worden getoverd wat het sentiment compleet kan draaien. Onder 305 wordt alles negatiever voor de korte termijn onder 298 is het zelfs voor de middellange termijn negatief onder 283 kunnen flinke dalingen in de pipeline zitten.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 336 / 316 - steun 305 / 298 / 283


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional