N I E U W S B R I E F  -  08 juli (15:00)


Goedemiddag,

AEX hoever gaan we dalen?

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week bijna 1 procent gestegen. Terwijl we afgelopen woensdag zelfs nog 1,6% hoger stonden. De daling is ingezet en zoals ik al aangaf in mijn vorige nieuwsbrief wordt het nu belangrijk hoever we gaan dalen! Betreft  de stijging van de AEX is deze zelfs tot het 61,8 fibonacci niveau gestegen. Dat zijn allemaal zeer positieve signalen.

Weerstand nu dus definitief het 61,8 fibonacci niveau zo rond 316. Een doorbraak hierboven is zelfs zeer belangrijk en dus ook uiterst positief. De aanval kan dan namelijk worden ingezet richting 336. Hierboven hebben we dus een zeer krachtig koopsignaal, dat zelfs aangeeft dat  "waarschijnlijk" de dalende tendens wel eens voorbij kan zijn.

Steun in eerste instantie het 200 daags gemiddelde zo rond 306. Gelijk daarna hebben we de volgende niveaus liggen rond het 20 en 50 daags gemiddelden zo rond 301 en 298. Hier hebben we tevens een zeer positief signaal gekregen door de "Golden Cross" namelijk het 20 daags gemiddelde is boven het 50 daags uitgestegen.

Conclusie: Technisch hebben we voor korte, middellange en lange termijn diverse koopsignalen gekregen van de markt. Namelijk stijging boven 303 dat was vorige korte termijn top, is korte termijn koopsignaal. Daarnaast "Golden Cross" geeft middellange termijn koopsignaal aan. En meerdaagse slotkoersen boven het 200 daags gemiddelde geeft lange termijn koopsignaal aan. Verwachting nu zijn winstnemingen en "kleine" daling ook wegens over gekocht OBOS indicator.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 316 - steun 298 / 283


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional