N I E U W S B R I E F  -  31 juli (12:30)


Goedemiddag,

AEX uitbraak op weekgrafiek maar overgekocht!

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is t.o.v. vorige week dinsdag ruim +5% gestegen. Grootste stijger in de T2T-index was de CAC 40 met +7,6% winst en de minste stijger was STRAITS TIMES met +0,8%. De beurzen zitten sinds vorige week weer in de lift. Mede door deze zeer snelle stijging zijn nagenoeg alle beurzen overgekocht m.a.w. te hard gestegen en dus klaar om te dalen.

Weerstand in de weekgrafiek was in eerste instantie de dalende blauwe trendlijn zo rond de 323. Deze 323 is dan ook deze week opwaarts uitgebroken belangrijk is tevens dat we nu een week slotkoers boven deze 323 gaan zien. Eerste koersdoel is dan de top van 2012 zo rond de 338. Bij een uitbraak hierboven is het koersdoel de top van 2011 zo rond de 374.

Steun in de weekgrafiek ligt eerst rond de 281. Een doorbraak hieronder is zeer negatief, er kunnen dan flinke dalingen volgen. Gelijk onder 281 ligt de stijgende trendlijn zo rond de 278 die onder de bodems van 2009 en 2011 loopt. Een doorbraak onder deze beide niveaus 281/278 geeft al eerst koersdoel de bodem van 2011 zo rond de 256. 

Conclusie: AEX heeft voor zowel de middellange als de lange termijn een technische uitbraak. De dalende blauwe trendlijn is namelijk gebroken en dat is dus een koopsignaal. Toch kunnen winstnemingen in de pipeline liggen want zowel op de week als de daggrafiek is de AEX over gekocht. Simpel gezegd te duur en dus klaar voor een daling maar technisch ligt de AEX er goed bij!

AEX index weekgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 374 / 338 - steun 281 / 278 / 256


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional