N I E U W S B R I E F  -  25 juli (14:00)


Goedemiddag,

AEX vindt steun rond 20 daags gemiddelde!

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is t.o.v. vorige week woensdag 1,5 procent gedaald. Diepste punt was die van vanochtend op 311.13 zolang dit punt voor de ultra korte termijn steun bied kunnen de pijlen weer richting het noorden wijzen. Technisch ziet het plaatje er dus nog niet eens zo heel slecht uit. Het 50% fibonacci niveau rond 310 heeft steun geboden.

Weerstand is nu in eerste instantie de top 322.48 dat was de slotkoers van 19 juli jongsleden. Wanneer de AEX hierboven weet uit te breken is de weg vrij richting de top van maart zo rond de 336. Een doorbraak en slotkoers boven deze 336 geeft een krachtig koopsignaal. Eerste koersdoel 360 is een fibonacci niveau van 150%, hier liggen tevens de toppen van mei 2011.

Steun is in eerste instantie het 20 daags gemiddelde nu rond de 313. Zolang hier geen slotkoers onder wordt genoteerd is de korte termijn trend opwaarts gericht. Direct hieronder hebben we steun op het 50 daags gemiddelde nu net boven de 308. Voor de lange termijn is het 200 daags gemiddelde net onder 301. Pas een doorbraak hieronder kan een trendommekeer teweeg brengen.

Conclusie: Ondanks flinke daling in vooral de financiƫle fondsen is de trend voor diverse termijnen opwaarts gericht. Een trendbreuk is er wanneer de AEX onder 283 breekt en sluit. Zover is het nog niet, toch kunnen winstnemingen op de loer liggen wegens de over gekochte OBOS indicator. Breken we boven 323 uit dan zal deze indicator waarschijnlijk langere tijd over gekocht zijn.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 336 / 323 - steun 313 / 308 / 301


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional