N I E U W S B R I E F  -  07 augustus (09:30)


Goedemorgen,

AEX de trend is UP, krachtig koopsignaal?

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is t.o.v. vorige week dinsdag -0,7% gedaald. Grootste stijger in de T2T-index was de NIKKEI met +0,9% winst en de grootste daler was STRAITS TIMES met -0,7%. De beurzen zijn ondanks minimale dalingen in een sterke uptrend. De pijlen wijzen naar boven. Betreft de AEX zitten we tegen een lange termijn koopsignaal. Zie de aanstaande weerstand!

Weerstand die aanstaande is ligt nu rond de 336. Bij een doorbraak hierboven krijgen we tevens een zeer krachtig koopsignaal. Bij een doorbraak is het eerstvolgende koersdoel die van belang is 375 namelijk de top van 2011. Als de AEX dus boven 375 weet uit te breken dan lijkt het erop dat de beurzen de economische malaise achter zich laten, maar zover is het nog niet!

Steun is nu in eerste instantie het 20 daags gemiddelde nu rond de 325. Een doorbraak hieronder geeft slechts aan dat de korte termijn wat aan het verzwakken is. Het niveau wat daadwerkelijk van belang is, is tevens een drievoudige steun. Als eerste hebben we het 50 daags gemiddelde 312, direct daaronder het 200 daags gemiddelde 310 en daarna het 50% fibonacci niveau rond 309.

Conclusie: belangrijke steun ligt in de zone 312 / 309 een doorbraak hieronder verslechterd in één keer het complete plaatje. Boven de 336 hebben we een krachtig koopsignaal en ondanks een over gekochte index is de kans dan toch groot dat de AEX nog even kan door stijgen. Breken we niet boven 336 uit dan liggen winstnemingen op de loer waarbij de zone 312 / 309 steun moet bieden!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 336 - steun 325 312 / 309


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional