N I E U W S B R I E F  -  21 september (08:35)


Goedemorgen,

AEX kan nog iets dalen maar?

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is vergeleken met vorige week donderdag -0,1% gedaald. In de T2T-index was afgelopen week dus de AEX index de enigste daler. De grootste stijger van afgelopen 5 beursdagen was de HANG SENG index met een winst van +2,7%. De AEX zit in ultra korte termijn dalende trend. De korte, middellange en lange termijn trends zijn allemaal UP!

Weerstand ligt nu rond de 340 bij een doorbraak kan de AEX ook een versnelling laten zien richting het eerste koersdoel rond de 365. Dat is het 150% fibonacci koersdoel het koopsignaal richting dit koersdoel is afgegeven bij een doorbraak en slotkoers boven de 337. Het 2e fibonacci koersdoel ligt zelfs een flink stuk hoger die ligt net onder de 395.

Steun blijft in eerste instantie de recente bodem rond de 326. Bij een neerwaartse doorbraak hieronder is er nog steeds geen man overboord. Want een daling richting 315 blijft nog steeds een gezonde correctie. Hier ligt  het 61.8% fibonacci correctie niveau. Daling tot 309 blijft nog steeds een gezonde correctie dat is het 50% fibonacci correctie niveau. Pas daaronder verzwakt het plaatje.

Conclusie blijft hetzelfde: The trend is your friend! Deze is opwaarts gericht. Dat wordt bevestigd door zowel het 20, 50 als 200 daags gemiddelde. OBOS indicator is neutraal, toch verwacht ik binnen korte tijd een voortzetting van de trend . Breken we namelijk uit boven de 340 de hoogste punt van 7 september, dan is het koersdoel voor de korte / middellange termijn rond 365!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 337 / 340 - steun 326 / 316


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional