N I E U W S B R I E F  -  11 september (08:35)


Goedemorgen,

AEX nu winstnemingen dan naar 365!

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is vergeleken met vorige week maandag slechts +1,0% gestegen. In de T2T-index was afgelopen week slechts een daler. De enigste daler was dan ook de STRAITS TIMES INDEX met een verlies van -0,4%. De grootste stijger van afgelopen week was de DAX index met een winst van +2,8%.

Weerstand was de top van maart dit jaar rond de 337 deze is afgelopen vrijdag uitgenomen. Maar tegelijkertijd werd hier ook een "doji cross candlestick" gevormd wat bijna altijd een top aangeeft. Dat werd dan ook bewaarheid want maandag gingen we dalen. Kans op verdere dalingen liggen dan ook op de loer en is na de recente stijgingen tevens een gezonde ontwikkelingen nieuwe koopkansen.

Steun ligt op de korte termijn in eerste instantie op de recente bodem rond de 326. Wanneer we hier onderuit breken is er nog geen man overboord een daling richting 316 / 315 blijft nog steeds een gezonde correctie. Hier ligt namelijk een vorige topje maar ook het 61.8% fibonacci correctie niveau. Een daling tot 309 blijft nog steeds een gezonde correctie daaronder verzwakt het plaatje meer.

Conclusie: The trend is your friend! Deze is duidelijk opwaarts gericht. Dat wordt tevens bevestigd door zowel het 20, 50 als 200 daags gemiddelde. OBOS indicator is neutraal, toch verwacht ik een kleine daling richting 326 wat een mooi koopmoment kan zijn. Breken we weer uit boven de 340 de hoogste punt van afgelopen vrijdag, dan is het koersdoel voor de middellange termijn rond de 365!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 337 / 340 - steun 326 / 316


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional