N I E U W S B R I E F  -  08 november (09:00)


Goedemorgen,

AEX wachten op uitbraak boven 337 of... ???

Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index liet begin augustus dit jaar een uitbraak zien boven de 323. Dat is namelijk de dalende trendlijn vanaf de top van 2011 en 2012. Vanaf die uitbraak werd dan ook snel de 337 behaald namelijk in slechts 3 weken. Sindsdien beweegt de AEX zich dan ook in een bandbreedte tussen 337 en 321.

Weerstand ligt dus rond de 340 / 337 eerst bij een uitbraak hierboven kan de stijgende trend zich voortzetten. We zitten namelijk nog steeds in een stijgende trend. Ook de voortschrijdend gemiddelde geeft dat nog steeds aan. Bij een uitbraak boven de 340 kan de AEX richting de 360 stijgen dat is namelijk het eerst volgende koersdoel.

Steun ligt zo rond de 321 bij een doorbraak hieronder is er waarschijnlijk sprake van een trendbreuk. Een daling richting de 300 is dan ook het meest waarschijnlijke en dat kan dan ook nog wel eens in een versneld tempo gaan gebeuren. Een versnelling is namelijk mogelijk doordat we al enige maanden in een consolidatie zone zitten tussen ruwweg 340 / 320.

Conclusie is hetzelfde: The trend is your friend! Deze is opwaarts gericht en zolang we tussen de consolidatie zone 340 / 320 bewegen verzwakt deze trend langzamerhand steeds meer. Grote bewegingen kunnen we verwachten zodra we een uitbraak krijgen boven de 340 of onder de 320.

AEX index grafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 340 - steun 320


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional