N I E U W S B R I E F  -  22 januari (08:30)


Goedemorgen,

AEX kan nu richting koersdoel 365!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is sinds de start van dit jaar met +3,0% gestegen. In de T2T index is de FTSE 100 het hardst gestegen met maar liefst 4,8% daarna de S&P 500 met 4,2%. Zal januari het verdere verloop van het jaar aangeven? De AEX index was met een gap geopend en inmiddels ook gesloten daarna is de stijging opnieuw begonnen zonder enig noemenswaardig correctie.

Weerstand is nu dus het koersdoel van 365 dat is namelijk een 150% fibonacci koersdoel. De vorige weerstand rond 352,30 is gisteren uitgenomen en er boven gesloten. Mede hierdoor is er een signaal afgegeven dat er een stijging richting 365 aan zit te komen.

Steun blijft onveranderd op de vorige weerstand namelijk rond de 340. Van een correctie is er nog nauwelijks sprake geweest. De AEX zat deze maand in een consolidatie zone tussen zeg maar 346 en 352. Gisteren is de AEX hierboven uitgebroken, ultrakorte steun ligt dan ook rond de 346.

Conclusie: blijft onveranderd "The Trend is your Friend" mits het tegendeel wordt bewezen en dat is nog niet aan de orde! Deze trend is dan ook opwaarts gericht waarbij dan het volgende hoort "Buy the Dips"! Met andere woorden koop zodra de beurs gaat dalen. Koop momenten liggen dan ook rond de 340, 337 tot aan 320. Pas doorbraak onder de 320 geeft een negatief signaal af!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 365 - steun 346 / 340


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional