N I E U W S B R I E F  -  07 januari (13:30)


Goedemiddag,

AEX nu "TOP" bereikt, daling in zicht?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is sinds de start van dit jaar met maar liefst +2,6% gestegen. In de T2T index zijn alleen de HANG SENG +2,9% en FTSE 100 +2,9% harder gestegen. Zal dat ook het verdere verloop van het jaar worden? De AEX index is met een gap geopend en verder gestegen. Zou het nu de tijd zijn om deze gap te sluiten? Een daling richting 340?

Weerstand ligt op het koersdoel van 365 dat is namelijk een 150% fibonacci koersdoel. Tussentijds voor de ultra korte termijn ligt er weerstand op de high van vanochtend rond de 352.30. Wanneer we hier bovenuit stijgen ligt de weg verder open richting het koersdoel.

Steun is nu op de vorige weerstand namelijk rond de 340. Een daling richting dit niveau kan een uitstekend koopmoment opleveren. Zakken we richting 337 de top van maart 2012 dan is er ook nog helemaal niet aan het handje nog steeds uitstekende koopmoment. Daling onder 319 uiterst negatief!

Conclusie: blijft onveranderd "The Trend is your Friend" mits het tegendeel wordt bewezen en dat is nog niet aan de orde! Deze trend is dan ook opwaarts gericht waarbij dan het volgende hoort "Buy the Dips"! Met andere woorden koop zodra de beurs gaat dalen. Koop momenten liggen dan ook rond de 340, 337 tot aan 320. Een doorbraak onder de 320 geeft namelijk een negatief signaal af!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 352 / 365 - steun 340 / 337


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional