N I E U W S B R I E F  -  07 februari (08:30)


Goedemorgen,

AEX gezonde correctie, klaar voor nieuwe stijging?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is sinds de start van dit jaar slechts +1,0% gestegen en dat terwijl we 6 dagen terug nog op bijna +5% winst stonden. In de T2T index is de NIKKEI het hardst gestegen met maar liefst 10% direct gevolgd door de DOW JONES met bijna 7%. In de vorige nieuwsbrief schreef ik al dat de AEX zonder noemenswaardige correctie is gestegen. De afgelopen 6 dagen hebben we dan de verwachtte correctie! Nu klaar voor nieuwe stijgingen?

Weerstand is nu komen te liggen rond 359. Bij een doorbraak kan snel het eerste koersdoel van 365 worden opgezocht dat is namelijk een 150% fibonacci koersdoel. Bij een doorbraak boven 365 ligt de weg open richting het 200% fibonacci koersdoel deze ligt rond de 393, maar zover is het nog niet!

Steun ultrakort lag op 346 deze is gisteren neerwaarts gebroken. Volgende steun ligt nu op de vorige weerstand rond de 340. Zolang deze niet neerwaarts wordt gebroken blijven we in een gezonde stijgende trend en hebben we nu te maken met een gezonde correctie.

Conclusie: blijft hetzelfde "The Trend is your Friend" mits het tegendeel wordt bewezen. De situatie nu kan ik dan ook beschrijven als "Buy the Dips!" De OBOS Momentum indicator is onder de 50 gedaald en daar liggen de momenten waar gekocht kan worden de AEX is over verkocht. Deze week of volgende week zullen dan ook koopsignalen in de markt komen.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 359 / 365 - steun 346 / 340


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional