N I E U W S B R I E F  -  14 februari (11:00)


Goedemorgen,

AEX is correctie nu ten einde?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is sinds de start van dit jaar slechts +0,7% gestegen en is hiermee de slechts presterende index in de T2T index. De sterkste stijger in deze eigen simpele index is de NIKKEI index. Maar liefst +9% direct gevolgd door de FTSE 100 met bijna 8%. De correctie waar ik de vorige keer over schreef is nog in volle gang. Is het einde nu al nabij?

Weerstand is en blijft zo rond de 359. Onveranderd blijft dan ook het eerste koersdoel van 365 het is een 150% fibonacci koersdoel. Bij een doorbraak boven 365 ligt de weg open richting het 200% fibonacci koersdoel deze ligt rond de 393! Zover is het nog niet de correctie is nl. nog niet ten einde.

Steun ultrakort 346 is "gebroken", hoewel de AEX toch rond dit niveau blijft bewegen! Eerst volgende steun ligt op de vorige weerstand rond 340. Zolang deze niet neerwaarts wordt gebroken blijven we in een gezonde stijgende trend en hebben we nu te maken met een gezonde correctie.

Conclusie: is "nog" hetzelfde "The Trend is your Friend" deze trend ligt nu rond de 340 (paarse stippellijn) daar hebben we dus een dubbele steun niveau. De OBOS Momentum indicator is flink over verkocht wat kan aangeven dat er weer een stijging in de markt verwacht kan worden. Want zolang de trend niet gebroken is blijven we aan de koopzijde.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 359 / 365 - steun 346 / 340


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional