N I E U W S B R I E F  -  19 maart (08:50)


Goedemorgen,

AEX daling laat op zich wachten!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is sinds de start van dit jaar slechts +3,0% gestegen en is hiermee de slechts presterende index in de T2T index. De sterkste stijger in deze eigen simpele index blijft de NIKKEI index met maar liefst +20% direct gevolgd door de DOW JONES met ruim +10%. De AEX lijkt nu over gekocht te zijn maar een daling laat "nog" op zich wachten?

Weerstand blijft onveranderd liggen rond 359. Wanneer de AEX in zeer korte termijn hierboven uit weet te breken is het eerste koersdoel slechts een formaliteit. Interessant wordt namelijk wat het volgende koersdoel is. Deze is dan rond 385 dat is de pendulum swing van de top 359 en bodem 333 dat geeft dan exact 385 direct daarboven ligt het 200% fibonacci niveau rond de 393.

Steun blijft onveranderd liggen rond 333. Bij een doorbraak hieronder is de weg vrij richting de "paarse trendlijn" nu rond de 336. Een doorbraak hieronder is een korte termijn trendbreuk, steun dient dan te worden gevonden rond de 333. Hieronder hebben we een serieuzere doorbraak mede doordat ook het 200 daags gemiddelde hier ligt.

Conclusie: "The Trend is your Friend" blijft onveranderd van kracht. Met de notitie dat de AEX nu duidelijk overgekocht is m.a.w. klaar om te dalen! Mocht de AEX boven de 359 weten uit te breken dan zou deze over gekocht situatie langer aan kunnen houden en zouden eerst de koersdoelen hierboven kunnen worden bereikt. Tip is nu dan ook "Buy on the Dips"!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 359 / 365 - steun 333 / 320


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional