N I E U W S B R I E F  -  28 maart (09:30)


Goedemorgen,

AEX vormt een dubbele top!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is sinds de start van dit jaar slechts +1,5% gestegen en is hiermee de op één na slechts presterende index in de T2T index. De sterkste daler in deze eigen simpele index is de HANG SENG met -1,6% en de sterkste stijger blijft de NIKKEI index met maar liefst +18,6% direct gevolgd door de DOW JONES met +10,9%.

Weerstand is nu in eerste instantie op de ultra korte termijn rond de 356. De AEX moet hierboven uitbreken op korte termijn anders vormt de AEX een dubbele top. Eerst volgende belangrijke weerstand ligt dan op de top rond 359. Wanneer de AEX boven 359 weet uit te breken is het eerste koersdoel slechts een formaliteit namelijk rond de 365 het is een 150% fibonacci niveau.

Steun in eerste instantie op de middellange termijn "paarse trendlijn" nu rond de 338. Een doorbraak hieronder geeft het volgende belangrijke steun niveau aan rond de 333. Dat is namelijk de bodem van februari 2013 en hier loopt ook het 200 daags gemiddelde. Een doorbraak onder de 333 is "waarschijnlijk" ook een trend ommekeer een daling richting de 320 ligt dan voorhanden.

Conclusie: "The Trend is your Friend" blijft "nog" van kracht. De AEX moet niet onder de 333 dalen we hebben een sterk verkoopsignaal en "waarschijnlijk" een trendbreuk, verdere dalingen liggen dan op de loer. Daarentegen een uitbraak boven 359 is een sterk koopsignaal!

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 356 / 359 - steun 333 / 320


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional