N I E U W S B R I E F  -  04 april (14:30)


Goedemiddag,

AEX uitbraak nodig boven de 360!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index +2,3% dit jaar blijft de op één na slechte index in de T2T index. Alleen de HANG SENG -1,4% doet het nog slechter. Grootste stijger blijft nog steeds de NIKKEI +17,0% direct gevolg door de DOW JONES met +11,0% dit jaar. Terwijl dus de meeste indices boven de toppen van januari zijn uitgestegen zit de AEX nog steeds onder de 360!

Weerstand voor de middellange termijn ligt dus op 360. Bij een uitbraak krijgen we te maken met de top van de afgelopen 3 jaar namelijk rond de 375. Bij een uitbraak boven de 375 hebben we een zeer krachtige koopsignaal voor de lange termijn met een eerste koersdoel zo rond de 420 dat waren de toppen van augustus 2008.

Steun voor de middellange termijn ligt rond de 333 de bodem van maart. Wanneer de AEX hieronder uitbreekt ligt er steun rond 320. Een uitbraak hieronder kan wel eens een trendbreuk voor de langere termijn inluiden. Eerst volgende koerdoel ligt dan namelijk op de "blauwe trendlijn"! Deze loopt nu zo rond de 294. Een sterk verkoopsignaal is dan al afgegeven namelijk onder de 320.

Conclusie: "The Trend is your Friend" blijft van kracht. Maar de AEX moet niet onder de 333 dalen. We hebben dan een sterk verkoopsignaal en onder 320 een trendbreuk voor de langere termijn. Krijgen we een uitbraak boven de 360 dan hebben we een sterk koopsignaal met weerstand op 375.

AEX index daggrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 360 / 375 - steun 333 / 320


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpel karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten met beurs ervaring sinds 1993.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional